Workshop om kombucha

– en halvdag om fermenterade alkoholfria drycker

Kombuchaproducenter som Roots of Malmö Kombucha, The Fermenting Jar och Nordic Fermentation berättar om sina produkter, lektor Åsa Håkansson från LU föreläser om probiotiska bakterier, elever och lärare på Högskolan Kristianstad delar sina experiment med alkoholfria fermenterade drycker och Kimmo Rumpunen talar om skånska råvaror lämpliga i dryckesproduktionen.

Workshoppen vänder sig till tillverkare av drycker, bryggare och odlare – eller er som har planer på att bli. Vi kommer att prata om bakterier och fermentering och även potentialen för cideräpplen och andra råvaror som lämpar sig för dryckesproduktion.

Medverkar gör bl a Kimmo Rumpunen från SLU/Balsgård Foodtech, Åsa Håkansson, Institutionen för Livsmedelsteknik LU, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter, Titti Qvarnström, kock och gastronomisk rådgivare och Anna Lind Lewin, projektledare för Pilot Dryck.

 

Tid och plats

Fredag 26 april, kl 9–12

Folk, Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, Malmö

Kostnad

250 kr inklusive frukost.

Efter workshopen finns möjlighet till gemensam lunch till självkostnadspris.

Anmälan

Sista anmälan 18 april

Anmälan via https://forms.gle/gzZosj4mcdLRMaHP6 

Kontakt

Anna Lind Lewin, projektledare Pilot Dryck /Smaka på Skåne

anna.lindlewin(at)livsmedelsakademin.se


Genom Smaka på Skåne driver Livsmedelsakademin från 2018 –2019 projektet Pilot Dryck som ska stötta och lyfta de skånska dryckesproducenterna, initiera nya samarbeten och stimulera innovationskraft som kan bidra till att Skåne blir Nordens ledande region för drycker. Projektet finansieras via Landsbygdsprogrammet och drivs i samarbete med föreningen Skånes Dryckesproducenter, SLU Open Labs Food på Balsgård och Regional Matkultur Skåne.