Skånes Matfestival 2-4 juni 2017

Skånes Matfestival är en unik satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap. En levande mötesplats för branschen och ett matmecka för alla som är hungriga på skånska smaker!

Livsmedelsakademin var med och startade upp Skånes Matfestival, som arrangerades för första gången 2014 i Brösarp på Österlen. Sedan 2017 är det Matfestivalen i Skåne ek. för som håller i festivalen, som gick av stapeln 2- 4 juni, där Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne är fortsatt engagerade. Fredagen 2 juni är anordnade Livsmedelsakademin en branschdag för alla inom livsmedelskedjan tillsammans med Innovationscenter för Landsbygden. För mer information och festivalprogram, kolla in hemsidan skanesmatfestival.se!

Matfestivalen samlar allt från stjärnkockar till forskare och innovatörer, från stora livsmedelsföretag till lokala mathantverkare. Gemensamt för alla är att vi vill hylla och lyfta den skånska maten, drycken och måltidsnäringen. Tillsammans är vi Matskåne!

På festivalområdet får besökarna självfallet möjlighet att provsmaka och botanisera bland skånsk mat och dryck. Man kan också ställa frågor och få tips av deltagande aktörer och vara med på workshops och seminarier ledda av stjärnkockar och experter.

Kom hungrig – på inspiration, kunskap och skånska smaker!

 

Arrangörer: Matfestivalen i Skåne ek. för

Initiativtagare: Anders Cederberg och Charlotta Ranert

Hemsida: skanesmatfestival.se

Facebook:/skanesmatfestival

Instagram:/skanesmatfestival

Hashtags: #skanesmatfestival #komhungrig