Matverk Skåne

Smaka på Skåne samverkar med Matverk Skåne för att bidra till ökad samverkan, innovation & produktutveckling för regionens producenter, mathantverkare och matkreatörer. Gastronomiska Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling, med deltagare från 20-talet regioner och riksfinal under Gastronomiska Samtal i Nyköping i mars 2018, dit vinnaren blir bjuden. År 2013 – 2015 var Smaka på Skåne arrangör av den skånska deltävlingen och sedan 2016 drivs den av Anna Lind Lewin. I år samverkade vi genom ett antal inspirationsträffar i samarbete med Matverk Skåne och SLU Balsgård & Centrum för Innovativa drycker.

Tävling 2018

Nytt för i år – Dryckespris!

Skåne har en lång tradition av god dryck och många exceptionella dryckestillverkare.  I år satsade Matverk Skåne extra på detta med ett Dryckespris och höll inspirationsmöten om förädling av bär och rabarber tillsammans med Kimmo Rumpunen på Centrum för innovativa drycker i på SLU i Kristianstad.

Vinnaren i årets Matverk Skåne, vann i dubbel bemärkelse, då Hönsinge Hantwerksbryggeri  i samarbete med Hällåkra Vingård vann både det nyinstiftade Dryckespriset och första pris i Matverk med sin dryck Druvöl.

Läs om vinnaren Druvöl på tävlingsledare Anna Lind Lewins blogg

Läs mer om inspirationsdagarna med Kimmo

Läs mer om Gastronomiska Matverk


Regler

  1. Du kan tävla själv eller bilda ett lag. Ett lag består av personer från olika företag eller verksamheter. Lag i vilka råvaruproducenten igår tilldelas extra poäng.
  2. Råvaran ska vara från Skåne och komma från namngiven producent i landskapet.
  3. Produkten kan ha varit ute på marknaden från 1 januari 2017.

Som alltid är HÅLLBARHET en viktig ingrediens!Kontakt Matverk Skåne

Anmäl intresse och få inbjudningar till kommande events i samarbete mellan Matverk Skåne och Smaka på Skåne.

Anmälan & mer information om Matverk: anna@lindlewin.se

Följ Matverk Skåne på Facebook

Anna Lind Lewin, tävlingsledare Matverk Skåne