Nyfiken på export? Vi hjälper dig att ta steget ut på nya marknader 

WP_20141026_16_41_11_Pro_BidrottningenSaloneDelGusto2014
Bidrottningen på Salone del Gusto

Export är en viktig faktor i utvecklingen av Skåne som en kulinarisk frontregion. För skånska matföretag som vill dra nytta av utvecklingen och bredda sin marknad kan Smaka på Skåne fungera som ett stöd på vägen.

Samtidigt som intresset för det nordiska köket växer, märker vi på Smaka på Skåne att allt fler småskaliga producenter och mathantverkare har börjat intressera sig för marknader utanför landsgränserna.

Företagsanpassad exportsatsning

Sedan 2015 jobbar Smaka på Skåne och Livsmedelsakademin med det klusteröverskridande exportprojektet Grow International Southern Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tillsammans med Invest in Skåne, Packbridge, IUC Syd och CLUK för företag från Skåne och Blekinge. Satsningen är företagsanpassad och riktar sig mot både livsmedels-, förpacknings- och industriföretag. Ett spännande set-up som förutom det enstaka företagets export också ger möjlighet till att skapa nya branschöverskridande idéer.

 

Läs mer om satsningen på Invest in Skånes sida.

En artikel om starten av programmet hittar du härlänk till annan webbplats.


Tidigare arbete

Tidigare har Smaka på Skåne under flera års tid hjälpt skånska matföretag att sig över sundet i gemensamma satsningar mellan Smaka på Skåne och Krinova och tillsammans med Jakob True på Green Seed Nordic.