Inspiration & Studieresor

Smaka på Skåne anordnar studieresor för inspiration, nätverkande och kunskapsutbyte. Följ med och möt matkollegor inspireras av de bästa och åk hem med mer lust att göra det du brukar göra, ännu lite bättre och innovativt!

Studieresorna riktar sig till mathantverkare och lantbrukare och antalet platser är begränsat. Priserna är preliminära, med reservation för valutaförändringar.

Terra Madre & Salone del Gusto i Turin 18-22/9

Smaka på Skåne anordnar studieresa till Slow Foods internationella mat och dryckesmässa Terra Madre & Salone del Gusto i Turin som är världens största mässa för mathantverk. På resan ingår också studiebesök hos närliggande mathantverkare, producenter och andra spännande verksamheter.
Vi besöker mässan i två dagar. Det övergripande temat är ”Food for change”, där de fem fokusområdena är slow meat, slow fish, frön, hälsa samt bi och pollinatörer. Vi passar även på att göra studiebesök hos närliggande mathantverkare, producenter och andra spännande verksamheter, för att se hur man jobbar med lokal mat och dryck samt ursprungsmärkning.
Det subventionerade priset för att deltaga är preliminärt ca 6 000 kr, med reservation för ändringar.

Frågor? Intresserad av att följa med?

Kontakta Karin Grahn E-post Karin.grahn(a)livsmedelsakademin.se Telefon 070-280 36 08

Resan till Turin subventioneras delvis av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne inom projekten Skåne Samverkar.

Genomförda resor:

Studieresa Tema dryck, Själland & Skåne 18 – 20 juni
Följ med på en resa med fokus på dryck, på ömse sidor om Öresund! Vi startar denna dubbelresa med studiebesök i Nordvästra Skåne måndag eftermiddag och fortsätter efter övernattning till andra sidan sundet. Här blir det fler besök hos bl.a. Vejrhöj vingårdar, musteri och bryggeri i Oddsherred-området samt middag och övernattning på Dragsholms slott. Resan riktar sig till de som jobbar med alla typer av dryck, både vin, öl, cider, must och alkoholfria drycker. Du kan välja att åka på hela resan eller enbart den danska eller svenska resan. Priset för att deltaga är preliminärt, ca 2 500 – 3 000 kr.

Smaka på Skåne – En kulinarisk region, innovation på tradition 2-3 maj
Skåne bjuder in danska mathantverkare och lantbrukare för att ta del av hur Skåne jobbar för att utvecklas som gastronomisk region. Vi hälsar på besöksmål med mångfacetterad verksamhet (produktion, gårdsbutik, upplevelser, logistiklösningar) på Österlen med omnejd, samt tar del av hur man jobbar med lokala varor i butik via Smaka på Skånes butikskoncept ”Närproducerat och noga utvalt”. Inbjudan hittar du här: Inbjudan Studieresa Skåne 2-3 maj 2018. Ta del av hela programmet här: Program Studieresa Skåne 2-3 maj 2018. Priset för att deltaga är  750 kr. Anmäl dig via länk. Sista dag för anmälan är 24/4, begränsat antal platser så först till kvarn som gäller!

Alimentariamässan i Barcelona 16-19 april INSTÄLLD
Vi besöker den internationella mat och dryckesmässan Alimentaria, ett arrangemang med 100 000 m2 mässyta och 4 500 utställare, en plats för inspiration inom mat, gastronomi och turism. Vi besöker mässan i två dagar och gör även studiebesök hos närliggande mathantverkare, producenter och andra spännande verksamheter. En resa med massor av insikt i trender, spännande produkter och ny kunskap. Anmälan senast 22 mars, priset för att deltaga är preliminärt, ca 6 000 kr. Hela programmet hittar du här.

Odsherred med omnejd 3-4 april
Ursprungsmärkning, samverkan och gastronomi är temat för resan till Odsherred, där vi får ta del av hur ursprungsmärkning är en viktig del av försäljningsargumenten och ökar samverkan i trakten. Vi träffar producenter från Lammefjordskartoffler, besöker en uppfödare av naturbeteskött, gör studiebesök på vingård och gårdsbutiker och sover gott på Dragsholms slott med anor från 1300-tal. Anmälan senast 22 mars, priset för att deltaga är 1 185 kr. Länk till anmälan här 

 

Resan till Turin subventioneras delvis av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne inom projekten Skåne Samverkar.

Resorna i Skåne och Danmark arrangeras av Smaka på Skåne & Nordisk Center for Lokale Fødevarer, samt subventioneras genom gemensamma projekt inom Greater Copenhagen-samarbetet Fremtidens Madmekka, samt delvis av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne.