Smaka på Skåne och Nordisk Center for Lokale födevarer arrangerar tillsammans en studieresa för skånska och danska mathantverkare till de Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk 2017 och kunskapsforumet Særimner i Åre, Jämtland, på Copperhill Mountain Lodge.

Tema för i år är mathantverkets råvaror eftersom de är förutsättningen för mathantverk med hög kvalitet. Producenter i Sverige och Norden som förädlar småskaligt och hantverksmässigt är välkomna att tävla.

Vi reser måndagen den 23 oktober från Köpenhamn på morgon/förmiddag till Östersund, där vi efter en god lunch först gör ett studiebesök hos Eldrimner,  följt av en busstur till Fjällbete innan vi på eftermiddag/kväll checkar in på Copperhill.

De följande dagarna är vi på Særimner, Eldrimners återkommande idé- och kunskapsforum om mathantverk, där de hetaste och mest aktuella frågorna inom mathantverk diskuteras, en mötesplats och en inspirationskälla. Till Særimner 2017 kommer bla. Carlo Petrini som grundat Slow Food rörelsen, professorn och läkaren Agnes Wold som forskar inom bakterologi och allergier, stjärnkocken Magnus Nilsson från restaurangen Fäviken Magasinet samt en mängd mathantverkare, politiskt sakkunniga, trendanalytiker och matintresserade.

Resan subventioneras genom projektsamarbetet inom Greater Copenhagen och kostar 6 000 SEK per person. Sista dag för anmälan är 20 september.

Vi ser gärna att du som deltar på resan också lämnar in produkter till tävlingen, men det är inte ett krav! Om du inte har möjlighet att resa själv, kan du lämna in produkter till oss.

Kontaktperson på Smaka på Skåne är Karin Grahn, ring på 070-280 3608 eller maila  karin.grahn@livsmedelsakademin.se om du har några frågor eller funderingar.

Varmt välkommen att följa med!

För anmälan och fullständig information, se bifogad fil InbjudanStudieresaSM_Mat170927