Varmt välkommen på studieresa till Östergötland för att inspireras kring lokal mat i butik och träffa engagerade producenter.

Vi besöker butiker och producenter som arbetar med konceptet Östgötamat. Det är en exponering och märkning för lokala varor i butik som har många likheter med exponeringskonceptet ”Smaka på Skåne-närproducerat och noga utvalt”. Vi tar även del av projektet Naturbeteskött i Östergötland, som arbetar för att öka produktionen av lamm och nötkött på naturbetesmarker, marker som är den artrikaste naturtypen i Sverige.   

Syftet med resan är bla att lära mer om innovativa samarbeten, hur man jobbar med ursprung och ursprungsmärkning, både inom dagligvaruhandel och i övriga försäljningskanaler.

Program
Dag 1:
Vi åker med buss till Linköping och äter lunch tillsammans med Louise Ridderström, Östgötamat och Anna Jamiesson, Naturbeteskött, på Vårdsnäs Stiftsgård.

Vi lämnar packning här, då vi även övernattar på Vårdsnäs, och besöker sedan ett företag på väg till kvällens restaurang, Jord i Linköping. (Valfritt, middagen betalas ur egen ficka), 

Dag 2:
Vi besöker olika verksamheter som arbetar med märkningen Östgötamat, först ICA Maxi Linköping och sedan Eklunds chark, innan vi äter lunch hos en producent.

Hemfärd vid kl. 15

Detta ingår i resan; resa med buss T/R Malmö (via Helsingborg) till Linköping, övernattning, 2 dagars lunch, samt studiebesök hos butik och företag som jobbar med Östgötamärkningen.

Deltagaravgift; Subventionerat för lantbrukare och mathantverkare genom projektet Skåne Samverkar, finansierat av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen Skåne, 1 000 kr ex. moms. Övriga deltagare betalar resans faktiska pris 2 900 kr ex. moms.

Resans målgrupp är handlare, naturbetesköttsproducenter och företag som jobbar med Smaka på Skånes ursprungsmärkning. Missa inte en rolig och inspirerande resa, där du möter kollegor och besöker nya platser, som alla bidrar till nytänk och till goda samtal!

Anmälan Sista dag för anmälan är 9/1, via https://goo.gl/forms/amGfB5UNLzDFVibl2
Observera att anmälan är bindande!
Läs mer om Östgötamat och om Naturbeteskött i Östergötland.

Kontaktperson och reseledare är Karin Grahn, telefon 070-280 36 08
E-mail karin.grahn(a)livsmedelsakademin.se

Med reservation för ändringar i programmet.