Studieresa 16 – 19 april till Alimentariamässan i Barcelona

Vi besöker den internationella mat och dryckesmässan Alimentaria, ett arrangemang med 100 000 m2 mässyta och 4500 utställare, och besöker lokala mathantverkare, producenter och andra spännande verksamheter.

Vi tillbringar två dagar på mässan – en plats för inspiration inom mat, gastronomi och turism. Här kommer vi att få massor med insikt i trender och spännande produkter. Bland andra träffar vi Reimagine food som jobbar med startups och entreprenörer i samverkan med kockar och konsumenter.

Vi kommer att göra studiebesök hos närliggande mathantverkare, producenter och andra spännande verksamheter, för att se hur man jobbar med lokal mat och ursprungsmärkningar.

Under en dag gör vi studiebesök till en ekologisk grisuppfödare och provsmakar gårdens lufttorkade specialiteter till lunch, samt ett besök hos Alicia Foundation, som jobbar med hållbarhet, matkultur och tradition på olika vis. Studiebesöken kommer att ge oss inspiration och ny kunskap och förhoppningsvis får vi också lite sol på näsan!

Program:

Två dagar på Alimentaria-mässan, en dag med studiebesök med fokus på hur man jobbar med ursprungsmärkning i regionen och möte med företag.

Måndag: Nedresa, studiebesök i Barcelona

Tisdag: Mässa heldag

Onsdag: Studiebesök

Torsdag: Mässa halvdag, hemresa

Med reservation för förändringar.

 

Tid: 16-19 april

Plats: Barcelona med omnejd.

Bindande anmälan senast 26 mars 2018. Priset för att delta är preliminärt, ca 6 000 kr. OBS! Bindande anmälan!

 

Frågor? Kontakta: karin.grahn(a)livsmedelsakademin.se Tlf 070-280 3608

I resans pris ingår förutom studiebesök enligt program:

Resa T/R med flyg Köpenhamn – Barcelona.

Tre övernattningar, del i dubbelrum. Enkelrum till extra kostnad.

Arrangörer är Smaka på Skåne, MINC, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö. Resan subventioneras delvis av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Länsstyrelsen i Skåne inom projekten Skåne Samverkar.