För att fler småskaliga lokala producenter och handlare ska få möjlighet att träffas, lära känna varandra och knyta nya affärskontakter som båda parter kan dra nytta av bjuder Smaka på Skåne in till en producent- och handlarträff på MINC den 14 oktober 2015. Det gör vi i samband med att vi firar att Smaka på Skåne fyller 5 år!

”Smaka på Skåne – närproducerat och noga utvalt” är en satsning på det skånska mathantverket. Bakom satsningen står Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin och det nätverk av lokalt engagerade handlare som är med i utformningen av konceptet. Tillsammans vill vi göra det enklare för människor att hitta skånska matvaror av hög kvalitet ute i butikerna och hjälpa lokala, småskaliga livsmedelsföretagare att nå ut bredare med sina produkter. Under bästa skördetid, vecka 39 hålls ”Smaka på Skåne-vecka” i handlarnätverkets butiker. Numera är 40 butiker anslutna och arbetar aktivt med att lyfta upp det närproducerade i sina butiker.

Välkommen med din anmälan! Först till kvarn gäller.

Butiksbesök:
Mästerlivs på Engelbrektsgatan
Engelbrektsgatan 15, 211 33 Malmö
Under ledning av Smaka på Skåne-ansvarig Irene, 0736-60 10 05.

Speeddating:
Auditoriet på Minc,
Livsmedelsakademin
Ankargripsgatan 3, 211 19 Malmö

Målgrupp:

– Handlare/ansvarig för inköp/försäljning av närproducerat i livsmedelsbutik ansluten till Livsmedelsakademins handlarnätverk ”Smaka på Skåne – Närproducerat och noga utvalt”.

Skånska livsmedelsproducenter med försäljning av odlade, uppfödda och/eller hantverksmässigt förädlade skånska råvaror.länk till annan webbplats

För program och mer info om dagens talare se nedan.

Anmälan: Senast den 12 oktober på www.kompass.lrf.selänk till annan webbplats, Kod: 23396.
Frågor: Anna Eklund, e-post: anna.eklund@livsmedelsakademin.se, telefon: 0709-56 84 75.

Program

13.00: Registrering och mingel!

13.30: Välkommen!

Jannie Vestergaard, verksamhetsledare för Smaka på Skåne, hälsar välkomna och ger en kort statusuppdatering kring butikskonceptet ”Smaka på Skåne – närproducerat och noga utvalt”. Var står vi idag och vad är nästa steg?

13.40: Presentation av trendspaning om framtiden småskaliga livsmedelsproduktion
Amanda Magnusson, Livsmedelsakademins trendspanare.

14.00: Speeddating

Medverkande lokala producenter har dukat upp sina varor på bord i Auditoriet och handlare besöker var och en. När klockan plingar är det dags för byte. Fokus för årets speeddating är givetvis att visa upp nya produkter och knyta kontakter för framtida affärer men glöm inte att även diskutera idéer kring storytelling och säljfrämjande aktiviteter i butik. Go go go!

14.45: Paus för kaffe och lokalproducerat fika

15.00: Studiebesök i närliggande Smaka på Skåne-butik. Samling utanför Minc.

Promenad (ca 10 min) till Mästerlivs på Engelbrektsgatan, närmsta Smaka på Skåne-butik. Irene som är Smaka på Skåne-ansvarig i butiken ger oss en inblick i hennes förutsättningar och utmaningar och exempel på genomförda aktiviteter i butiken. Möjlighet finns att tala med ansvarig inköpare i butiken. Promenad tillbaka till MINC.

Alla är sedan varmt välkomna att stanna en stund och fira att Smaka på Skåne fyller 5 år. Inbjudna är fler ovärderliga företagare som är med och utvecklar Skåne till en kulinarisk front region! Kockar, restauratörer, mathantverkare, entreprenörer, primärproducenter och duktiga skånska matorganisationer som aktivt drar sina strån till stacken.

16.00-18.00: Vi firar att Smaka på Skåne fyller 5 år – med lokalproducerad dryck och tilltugg! Var med och bidra till ett hejdundrande kalas.