För företagare

I nuläget fungerar butikskonceptet ”Smaka på Skåne – närproducerat och noga utvalt” enbart som en exponering i butik, där butiken blir medlem i Livsmedelsakademin och Handlarnätverket och därmed får tillgång till logotype och övrigt material.

För producenter finns det möjlighet att sälja sina produkter till butiker i handlarnätverket. Ett bra sätt att knyta värdefulla kontakter är att medverka på aktiviteter som exempelvis speed-dating och mini-mässor som fokuserar på samverkan mellan handlare och producenter.

Företag som vill sälja sina produkter till butiker, gårdsbutik, saluhall eller grossist i Handlarnätverket: kontakta Elin Pettersson, projektledare


Utveckling av butikskoncept

År 2017 kommer Smaka på Skåne att arbeta med utveckling av butikskonceptet för att knyta producenter och mathantverkare närmare i samarbetet och bli en del av vidareutvecklingen. Under arbetet kommer också möjligheterna för butikskonceptet att uvecklas från exponering till ursprungsmärkning att undersökas.

Nyfiken på mer information om utvecklingsarbetet? Läs mer under Skåne samverkar – Kortare leveranskedjor, nya vägar till marknaden & ursprung