Nya branschriktlinjer för Mejeri

Torsdag 17 okt, kl 9.00 – 10.30

Lokal: Separaten

Presentation av de ”nya” mejeririktlinjerna med frågestund. Branschriktlinjerna för hantverksmejerier från 2009 är nu uppdaterade och slutbedömda av Livsmedelsverket. Dessa utgör en mycket god grund för det egna HACCP-arbetet. Förutom uppdateringar finns även nya avsnitt och helt omarbetade delar:

– Kapitel om Provtagning med rekommenderade antal analyser.

– Kapitel om Mjölkråvaran särskilt anpassad till er som köper in ystmjölk.

– Arbetsblad, eller som du nu benämns: Arbetsschema för olika produkter finns samlade i ett häfte. De är omarbetade enligt modellen i Fäbodriktlinjerna med riskbedömning och kritiska styrpunkter vilket gör att de kan användas som en HACCP-plan.

– märkningsregler och undantag utifrån den nya Informationsförordningen.

 

Välkomna till detta tillfälle då Ida Olofsson och Birgitta Sundin berättar om de undantag som beviljats och svarar på frågor.

 

Branschriktlinjerna kommer finnas tillgängliga på Eldrimners respektive Livsmedelsverkets hemsidor från slutet på september. De går även att köpa i tryckt format.