Kan vi komma överens? En fråga vi ställde oss på Livsmedelsakademins dag

Livsmedelsakademin arbetar långsiktigt med frågor som är så stora att ingen enskild aktör kan lösa dem själv. En sådan fråga är hållbarhet, vilket också var i fokus för årets Livsmedelsakademins dag den 14 november.

I pausen blev det tillfälle för deltagarna att få njuta av fikor som serverades bland annat av företag som vi samarbetar med inom Smaka på Skåne. Och att få tillfälle att diskutera vad som egentligen är hållbart. När slutar en pannkaka vara en pannkaka? Har plast en plats i framtiden? Ekologiskt till varje pris? Fikan var i alla fall närproducerad, noga utvald och av hantverksmässig kvalitet. Nablus mejeri bjöd på yoghurtbollar, Nöbbelövs gårdsmejeri bjöd på tjockyoghurt, Grönalunds bi och musteri bjöd på exklusiv lavendelhonung.

Här kan du se hur konferensdeltagarna svarade på frågor kring hållbarhet. Vad är en hållbar fika – Livsmedelsakademins dag 2018.

Livsmedelsakademins dag avslutades med en provning av höstens nysläppta äppelmuster, tillsammans med Titti Qvarnström på Folk, Mat & Möten, Mikael Adolfsson på Kiviks musteri och Elisabeth Knöppel på Rörumsro musteri.